Ontmoetingstochten

Veelal komen groepen om een ontmoetingstocht te maken naar de Salamander.

Wat houdt zo'n ontmoetingstocht nu in?

De groep waarmee u komt wordt of is verdeeld in even grote kleinere groepen. Uw groep telt bijvoorbeeld 36 personen. Deze groep kan verdeeld worden in 2 groepen van 18 personen. In 4 groepen van 9 personen of 6 groepen van 6 personen.De opzet van de tochten is nu dat elke groep een gelijkwaardig traject (in tijd gemeten) aflegt met verschillend materiaal, dat elke groep een andere groep ontmoet en van materiaal ruilt en de weg voortzet.

Een voorbeeld: Er komt een groep van 30 personen. Deze groep gaat een ontmoetingtocht maken naar Pieterburen.

15 mensen gaan vanaf De Salamander op de mountainbike een traject afleggen van 20 km. naar Pieterburen over schelpenpaden en kleine weggetjes .Deze groep arriveert na 1 uur en 20 minuten.

De andere 15 mensen vertrekken bij de Salamander met Canadese kano's voor een tocht van 7 km. naar Pieterburen en arriveren na 1 uur en 10 minuten.

Beide groepen hebben afgesproken om direct na aankomst naar de molen te gaan. Hier vertellen zij elkaar hun belevenissen en gaan daarna gezamenlijk de zeehondencrèche bezoeken. Zij nuttigen nog een drankje en vertrekken. De kanoërs gaan fietsen en de fietsers gaan kanoën. Vier uur later komen zij bij de Salamander aan. Evt. vervolgen zij het programma.